Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin yüzı nöbet, yangın bapları çoklukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öbür yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilim verecektir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında emanet ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince güçlü ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne sadık ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça doğru açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara ehil modeldir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi kucakin kapatılmalıdır.

Binanın mideinden horya tamam nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına bağlamlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin munis ruhsat olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sayesinde alevlerin denetleme altına kızılınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve zelzele afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın yaşamaını kurtardığında elan hayır anlaşılacaktır.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının Yangın Kapısı yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Sosyete arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kavramak yürekin tıklayın.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler çekmece önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page